Tuesday, 23 October 2018

Premium Beautiful Expert : SM/SSM Awards 2018




My 1st experienced and my 1 step in SHOM.

Hari bersejarah semalam apabila Cikgu Mimie bersama 7000 usahawan SHOM yang diraikan.

Percaya pada ketentuan Allah bahawa setiap kesulitan pasti ada jalan penyelesaian.

Terima kasih mentor Permudahkan urusan Cikgu Mimie. Punya laa panjang barisan penerima anugerah beratur. Alhamdulilah, keutamaan diberikan kepada ibu mengandung. Dari hujung dunia beratur dapat laa cepat. 😍😍😍

Masa berada atas stage semalam rasa macam retis pula, Flash camera sane sini. Punye la grand dan BESTT event syarikat yang listed in Bursa Malaysia nie.

Syukur Alhamdulillah berada dalam circle SHOM. Apa yang pasti Cikgu Mimie tak salah pilih mentor, syarikat dan haluan. Segala info negatif yang Cikgu Mimie dengar dan terima semuanya tidak benar. Cikgu Mimie berjaya buktikan tanpa modal yang besar juga Cikgu Mimie mampu untuk berjaya. Istilah kau buat kau dapat. Kau duduk goyang kaki kau tak dapat. Ibarat seperti menunggu duit sekelepuk masuk ke akaun tanpa apa-apa usaha for sure takkan dapat kan.

Mudah-mudahan usaha Cikgu Mimie beroleh keberkatan dari Allah. Hanya satu niat Cikgu Mimie, nak share manfaat produk syarikat yang proven untuk membantu kesihatan dan yakin bergaya.

#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

Tuesday, 14 August 2018

Premium Beautiful Expert : Seminar Bio Velocity





Sepetang bersama Bio Velocity Seminar.
 
Hujung minggu Pagi bersama suami dan anak yang 

disayangi. 


Petang kita manfaatkan masa menggali ilmu di Shah 

Alam Convention Centre. Ilmu mengenai Bio Velocity

menerusi produk kesihatan SHOM iaitu, Bio Velocity 

Sleep Mate, Bio Seleza dan Bio Velocity Alfalfa. 





Premium Beautiful Expert : Diamond Night Sahajidah Hai O 2018.





Bukan mudah untuk merealisasikan impian, ianya perlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan.
Bagi Cikgu Mimie, kejayaan pada hari ini tanpa sokongan dan pergorbanan insan yang disayangi banyak membantu.
Hanya bermula dengan menjadi ahli RM50 berserta modal tiga angka sahaja kini Cikgu Mimie berjaya mencapai tangga permulaan untuk terus maju dalam bisnes SHOM.
Apa yang Cikgu Mimie lakukan, adalah follow tunjuk ajar daripada mentor. Buat, buat, buat dan terus buat. Tak susah pun, tak la sampai nak kena berhenti kerja nak buat bisnes SHOM ni. Cuma yang perlu konsisten sahaja.
Syarikat yang memang kukuh, dengan pelbagai jenis produk kesihatan, kecantikan dan macam-macam lagi.
Kami ni team #No1CertifiedPremiumBeautifulExpert. Kalo uolls nak cari Korset dan pakaian dalam yang satu-satunya ada LIFETIME WARRANTY boleh cari kami ye.
Kalo uolls nak mulakan bisnes dan jana pendapatan sampingan meh cari Cikgu Mimie, kita sembang-sembang

Tuesday, 7 August 2018

Premium Beautiful Expert : Free Coaching with CDM Hajjah Siti Rohana

















Alhamdulillah, 

Beroleh rezeki dan peluang untuk bersama Direct Group Coaching daripada multimillionaire. Seseorang  yang telah otai dan belasan tahun terlibat dengan dunia perniagaan SHOM. Petah berbicara, berkongsi ilmu, strategi dan pengalaman beliau melalui onak ranjau dan duri untuk berada dipuncaknya. 

Masih terngiang-ngiang dicuping telinga Cikgu Mimie, kata-kata keramat beliau, jadilah Harimau jangan jadi bear yang sentiasa berada dalam keadaan selesa. Jika kita ingin mencapai sesuatu yang luar biasa jadilah seperti harimau yang sentiasa mengaum. 

Pengalaman emas beliau dalam bisnes SHOM ni membuatkan Cikgu Mimie terbakar dan kagum. Kagum dengan kesungguhan, sehingga beliau berada di puncak pada hari ini. Bukan senang nak dapat ilmu Marketing nie secara percuma. Bak kata Mentor Cikgu Mimie, CDM Salleha Roslan segala ilmu, dan perkongsian telah diberi cuma mengunggu tindakan daripada kita sahaja untuk bertindak menjadikan ia realiti.

Duduk semeja bersama multimillionaire dan rakan-rakan kongsi yang hebat menimbulkan semangat yang luar biasa sehinggakan Cikgu Mimie tak boleh lelap mata.Tak boleh lelap mata memikirkan tugasan-tiugasan yang masih tertunggak, yang masih belum Cikgu Mimie laksanakan. Mulalah otak tu memikirkan tindakan dan step yang perlu diselesaikan. Semuanya gara-gara, semangat rimau dari Kak Ana. 

Cikgu Mimie sangat berterima kasih dengan CDM Salleha or lebih mesra dengan panggilan Kak Sall. Percaya dan memberikan peluang untuk duduk bersama Mak Rimau (CDM Kak Ana) seorang jutawan yang simple dan humble. 


Friday, 9 February 2018

Premium Beautiful Expert : Min Kaffe Kopi Kesihatan

MACAM TAK PERCAYA, BETUII KE TAK NIE. 

Sebelum join bisnes SHOM nie, seyes tak pernah dengar  jenama kopi pra campur Min Kaffe. Cikgu Mimi tau yang berkenan ditekak kopi 434 Muar je. Rupenye ada lagi kopi yang best dan baik untuk kesihatan.  Min Kaffe kopi keluaran SHOM yang lain dari yang lain coz ade campuran Garam Buluh.

Since dah bisnes online ni, Min Kaffe menjadi pilihan Cikgu Mimi. Rasanya yang enak dan bau yang harum sangat memuaskan hati. 

Bermulah episod menjual Min Kaffe nie, setiap bulan laku keras sampai stok in hand pun tak cukup.  

Jual-jual jugak, tapi ape yang memuaskan hati  Cikgu Mimi adalah feedback daripada pengguna. Alhamdulillah, sampai laa ni semua feedback daripada client Cikgu Mimi positif belaka.

Nie, antara feedback yang Cikgu Mimi nak share dengan uolls daripada client yang minum Min Kaffe

Salah seorang client Cikgu Mimi nie adalah penghidap diabetis dan darah tinggi. Since mengamalkan Min Kaffe sebagai minuman harian, kadar gula beliau turun. Jika sebelum ini setiap kali appoiment dengan doktor paras gula beliau pasti tinggi bacaanye 11.8 ke atas, tapi setelah sebulan konsisten minum Min Kaffe kadar gula beliau turun. Sampaikan doktor tanya you makan ape. Alhamdulillah tak salah beliau mengamalkan kopi Min Kaffe ini sebagai minuman harian.


Lagi rasa teruja bile ada juga client yang share kegembiraan beliau pregnant without diabetis. Setelah beberapa bulan minum Min Kaffe sebagai minuma harian, untuk pertama kalinye beliau preggy without diabetis. Jika sebelum ini mengandungkan 3 anaknya pasti beliau lekat diabetis. Syukur Ya Allah asbab amalkan Min Kaffe mengandung anak ke 4 client tak de diabetis.. 

Seronoknye rasa hati Cikgu Mimi nie. Bukan jual Min Kaffe semata nak profit je. Apa yang penting feedback positif daripada client dah cukup membuatkan diri nie rasa Bersyukur dengan rezeki yang dapat. 

Untunglah client-client Cikgu Mimi yang minum Min Kaffe nie, bonus kepada kesihatan mereka yang lebih baik. 




Ni laaa rupe Min Kaffe yang ramai suka pinang ni.

Sekotak ade 20 sachet

RM33 sahaja. 


Kalo nak pinang boleh la contact Cikgu Mimi

019-4810913

Sunday, 4 February 2018

Premium Beautiful Expert : Mastering Your Sales




"Mastering Your Sales " 


Sabtu 3/2/2017 adalah hari penting bagi Cikgu Mimi.  Hari ini merupakan Majlis Ilmu Pertama Cikgu Mimi bersama team CDM Salleha Roslan. Mastering Your Sales adalah ilmu yang sangat penting sebagai seorang beginner dalam bisnes SHOM. 

Demi nak upgrade ilmu, Cikgu Mimi sanggup merempit dari Klang ke Shah Alam.  Dek semangat dan excited nak attend class sampai tertinggal purse yang merupakan benda paling penting, lagi-lagilah merempit. Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan Cikgu Mimi, sarapan pagi ditaja oleh Miss Lien. 😍

Dari mula sampailah akhir mendengar speaker-speaker menyampaikan ilmu, membuatkan mata dan telinga ini terus fokus terhadap apa yang disampaikan.  Sehinggalah slot Tuan Hafiez menyampaikan ilmu blog, jari jemari yang lembut ini menekan keybord laptop untuk upgrade ilmu blog yang masih tidak jelas. Ternyata, Cikgu Mimi bertuah dan beruntung kerana berada dalam team dan circle yang hebat.

Dalam bisnes ini, pokok pangkalnya semangat dan azam untuk memperbaiki apa yang kurang. Upgrade apa yang dah ada. Bak kata pepatah menuntut ilmu biarlah sampai ke negeri China, biarpun pagi ni Cikgu Mimi menuntut sampai ke Shah Alam je 😉. Semoga apa yang diperolehi dari Majlis Ilmu "Mastering Your Sales"  dapat dimanfaatkan untuk membimbing rakan kongsi yang bersama team Cikgu Mimi.

Ayuhhhhh, bangun dengan Cikgu Mimi bersama team CDM Salleha Roslan yang awesome. Jommm buat sales juta-juta. 

#BisnesBermentor
#ProjekBerjasaSambilMerasa
#SHOMBatuCaves
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

Saturday, 7 October 2017

Premium Beautiful Expert : Free Business Coaching


Premium Beautiful Expert : Free Business Coaching




Tanda doa makbul adalah bila kita mula berusaha.

Hari minggu sambil anak-anak depan mata, Sambil-sambil tu boleh santai-santai serap ilmu cara jana income kedua dengan hanya guna Fon je. Best buat bisnes yang ada Free Coaching untuk seumur hidup.





Salam Usaha Tangga Kejayaan Cikgu Mimi 


Untuk anda yang tercari-cari peluang untuk jana pendapatan secara online, dengan modal tanpa risiko, dan free coaching, jom Cikgu Mimi sharekan pengalaman. Dapat buat extra income RM1,000 ke RM5,000 pun ok dah kan ;)

Latest Pin

 
Copyright © 2018 Harmimi. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.